Bokrecensioner: Det händer nu

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Sofia Nordins förra bok Natthimmel var jag totalt såld på, främst för den höga igenkänningsfaktorn. I hennes nya bok Det händer nu kan jag inte prata om igenkänningsfaktor på samma sätt. Men jag tycker att Sofia Nordins böcker är väldigt verklighets trogna och det gillar jag. 

I det händer nu inser Stella att hon är förälskad i sin bästa vän, Sigrid. Men det är inte lätt för henne att veta om Sigrid känner detsamma för henne och hur hon ska kunna närma sig henne. Under berättelsen börjar Stella mejla med 85 åriga Agnes som också är lesbisk och som berättar sin historia som inspirerar Stella till att själv våga.

Homosexuella tjejer har jag inte sett så mycket i ungdomslitteraturen det senaste, mina tankar hamnar ganska snabbt vid filmen Fucking ÅmålDet händer nu är inte fullt så krånglig, det är snarare en fint berättad historia om första förälskelsen. Okomplicerat. Som jag skrev skriver Sofia Nordin mycket verklighetstroget, det är lätt att dras med i berättelsen och det är faktiskt sträckläsarvarning på den. Det enkla språket bidrar delvis till det. Mycket fin bok om saker som inte alltid är så enkla.Skrivet av Elin Kategorier: 14+HomosexualitetKärlekVänskap

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇