Bokrecensioner: Den krympande hustrun

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Det blev bara sÄ att jag en kvÀll hamnade med Andrew Kaufmans bok Den krympande hustrun i min hand. Ett helt spontant val som kanske visade sig vara det bÀsta jag gjort i jul. Det Àr en annorlunda historia som redan pÄ första sidan överraskar. En rÄnare kommer in pÄ en bank. Men istÀllet för att ta pengar begÀr han den sak som betyder mest hos varje person i rummet. Efter det mystiska rÄnet börjar konstiga saker hÀnda med alla som var dÀr. En kvinnas lejontatuering vaknar till liv och en annan upptÀcker att hon börjar krympa.

Det Àr inte ens i nÀrheten av den historia jag hade vÀntat mig. I denna korta roman fÄr man följa hur olika mÀnniskor rÄkar ut för besynnerliga hÀndelser. För att vara sÄ overklig kÀnns den ÀndÄ realistisk eftersom karaktÀrerna i boken sÄ sjÀlvklart accepterar det som hÀnder. Den krympande hustrun Àr en underbar, förtjusande och makalös liten berÀttelse. Jag ska definitivt ta och lÀsa författarens andra bok Alla mina vÀnner Àr superhjÀltar.
Skrivet av Elin
Kategorier: Vuxenböcker

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇