Bokrecensioner: Cloud Atlas – boken!

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Cloud Atlas var vÄrens största bioupplevelse för mig. Efter att jag sett den kunde inte tÀnka pÄ nÄgot annat Àn alla berÀttelser och livsöden som vÀvdes samman över en tidsperiod pÄ flera Ärhundraden. Eftersom jag inte kunde fÄ nog bestÀmde jag mig för att lÀsa den 530 sidor lÄnga boken pÄ engelska. Nu Àr jag halvvÀgs igenom och tÀnkte ge er en liten rapport. 

Boken Ă€r nĂ„got helt annat Ă€n filmen. Det Ă€r samma historia, samma karaktĂ€rer men (hittills) inte exakt samma kopplingar. Filmen hoppar mellan de olika berĂ€ttelserna sĂ„ att det hela tiden Ă€r spĂ€nnande. Boken krĂ€ver dock mer tĂ„lamod, engelskan Ă€r inte den enklaste, speciellt inte nĂ€r sprĂ„ket Ă€r sĂ„ detaljrikt. Även om det tar tid och lĂ€sa sĂ„ Ă€lskar jag det jag lĂ€ser. Varje berĂ€ttelse Ă€r uppbyggd pĂ„ sitt eget sĂ€tt. Den ena Ă€r skriven som en dagbok, en annan som ett brev och en tredje som ett förhör. Detta har de valt att behĂ„lla i filmerna och det gör igenkĂ€nningen extra stark. 
Jag önskar att jag fÄtt chansen att lÀsa boken pÄ svenska innan jag sÄg filmen. Att jag fÄtt chansen att i lugn och ro upptÀcka den hÀr berÀttelsen och ta boken till mitt hjÀrta pÄ samma sÀtt som jag gjorde med filmen. Om man verkligen fÄr den chansen tror jag att boken kan bli en storfavorit. 

Skrivet av Elin Kategorier: engelska böckerFantasyFramtidsci-fiVuxenböcker

InlÀgg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇