Bokrecensioner: Av författaren till Vampire Diaries

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Poppy har fått reda på att hon har cancer och bara några veckor kvar att leva. Vad hon inte vet är att hennes bästa vän, James, är vampyr. Han tillhör Nattensvärld som består av varulvar, vampyrer, häxor, hamnskriftare etc som håller sig dolda för människorna. James kan rädda Poppy från sjukdomen och göra henne till vampyr. Men inom Nattens Värld finns det regler, den första är att man inte får avslöja Nattens världs existens för en människa och och den andra att man får inte bli kär i en människa. När James nu bryter mot båda dessa är både hans och Poppys liv i fara.

Det här är deffinitivt inte den bästa vampyrboken jag läst. L.J. Smith kan mycket bättre än så här, det är Vampire Diaries ett bevis på. Det är en intressant idé med Nattens värld, som världen innan “vampyrerna kom ut ur kistan” i True blood. Men språket kändes alldeles för hoppigt och rörigt och jag fastnade inte riktigt för karaktärerna. Precis som med Vampire Diaries känns det som Lisa Jane Smith måste ha varit Stephenie Meyers stora inspirationskälla. Ådermännen här (de som bestämmer och hemlighåller vampyrernas existens) påminner läskigt mycket om Voltori i Twilight. Annars är “Att lura döden” en lättläst vampyrbok med en bra story. Bra tidsfördriv och perfekt bok att läsa när man inte har så mycket tid.
Skrivet av Elin
Kategorier: Dark-Romance, Vampyrer

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇