Bokrecensioner: Älskar – Hatar

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Jenny Downham slår mig med häpnad! Jag trodde aldrig hon skulle kunna skriva en bok som var på samma nivå som Innan jag dör. Men det här är nog något bland det bästa och kanske jobbigaste jag läst inom ungdomsgenren. En helt fantastisk bok! 

Mikeys syster har blivit våldtagen av den flera år äldre Tom Parker. Tom kommer från en rik familj, de har råd med toppenadvokater medan Mikeys familj lever på bidrag. Chanserna att Tom hamnar i fängelse är låga. Ursinnig beger sig Mikey en dag till Tom Parkers hem för att spöa skiten ur honom. Där träffar han istället Ellie, Tim Parkers lillasyster, som är övertygad om att hennes bror är oskyldig. Det är meningen att de borde vara fiender, men istället växer deras relation till något större och mer komplicerat än de någonsin hade kunnat ana. 
Det är  nästan fel att jämföra Älskar-hatar med Innan jag dör. Historierna är helt olika varandra, men båda berör något så otroligt. De har det där extra som gör att man aldrig kommer att glömma dem, hennes historier kommer alltid finnas där någonstans i baktankarna. Hon skriver om ett svårt ämne på ett vackert, genomträngande vis som gör det desto mer gripande. Förut ville jag nästan inte att Jenny Downham skulle skriva något mer, nu hoppas jag att hon aldrig kommer att sluta. Hennes böcker behövs i ungdomslitteraturen! Skrivet av Elin 

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇