Bokrecensioner: Alice äventyr i underlandet

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Jag läste nyss om en av mina gamla favoriter, nämligen Alice i Underlandet. Jag kan inte sluta älska berättelsen, inte heller kan jag bli för gammal för den (det är ju en barnsaga rakt igenom). Alice faller ner genom ett hål och hamnar i en annan värld full av underligheter och konstiga varelser. Hon möter en fjärillslarv som röker vattenpipa, soldater som försöker måla rosor röda, en drottning som vill halshugga varje person hon träffar, en hattmakare som är fast på samma klockslag för att han bråkat med tiden, en katt som kan bli osynlig… Även om det finns tusentals fantasy- och sagoböcker av liknande slag numera så tycker jag inte att Alice i underlandet har blivit gammal eller omodern. Den slutar aldrig att överraska mig. Ingen annan bok kan vara så där genialiskt finurlig och underlig som Alice i underlandet, därför kommer den nog alltid förbli en av mina favoriter.

Har också börjat samla på Alice i underlandet böcker för att de finns i så många nya och fina upplagor, bara något man måste älska! Skrivet av Elin Kategorier: 14-BarnböckerElins FavoriterFantasyKlassikerSagor

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇