Bokrecension:”En dag i december”, Josie Silver

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Laurie är inte särskilt romantisk och har aldrig trott på kärlek vid första ögonkastet. Men allt förändras en snöig decemberdag när hon tittar ut genom ett bussfönster. Och får syn på honom. För en kort stund står tiden still. Tills bussen åker iväg och ögonblicket är över.

Laurie går vidare med sitt liv, men mannen dröjer kvar i hennes tankar. Ett år senare, på en julfest, presenterar Lauries bästa vän Sarah henne för sin nya pojkvän, Jack O’Mara. Laurie känner genast igen honom.

”En dag i december” av Josie Silver börjar väldigt starkt. Jag kan knappt lägga ifrån mig boken de första 50 sidorna. Jag fick rätt mycket ”En dag”-vibbar av David Nichols. Den var också omöjlig att lägga ifrån sig, det minns jag fastän det är många år sedan jag läste den.

När det närmar sig mitten svalnar handlingen lite, det blir ganska väntade svängar och upplevs bråttom att komma någonstans. Man får följa händelserna genom flera perspektiv, och skildringen av mannen på bussen är faktiskt inget vidare. Men ändå en trevlig lässtund med förutsägbart slut. Den kändes dock inte julig överhuvudtaget så kan läsas när som helst!

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇