Bokrecension:Du och jag och vi av Pia Hagmar

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Du och jag och vi
Författare: Pia Hagmar
Genre: HĂ€star, drama (“vuxenbok”)
Antal sidor: 341
Utgiven: 2012
Förlag: Wahlströms (tack för recensionsexemplaret!)

Först och frÀmst: Omslaget. Wooow! Se pÄ det, det Àr sÄ otroligt fint!
Jag tror att mÄnga har vÀntat pÄ en hÀstbok för vuxna, och hÀr Àr den.

En av Pia Hagmars starkaste sida Àr karaktÀrerna. I Du och jag och vi cirkulerar handlingen gring fyra kvinnor i 30-ÄrsÄldern. Fyra sÄ otroligt olika mÀnniskor. Och trots att de lite representerar varsin sorts mÀnniska, sÄ Àr de vÀldigt trovÀrdiga.
De har bara en gemensam nÀmnare: de Àlskar att rida och har sina hÀstar i samma stall.
Annika Àr den som Àger stallet. Hon Àr vresig och tycker sig alltid ha rÀtt i allting. Hon kedjeröker och klÀr sig som en tonÄring.
Lisbeth har begĂ„tt ett stort misstag och har dĂ€rför blivit lĂ€mnad av sin man. Hon Ă€r nu singel och sĂ„ ensam att hon inte vet vad hon ska ta sig till. Även Lisbeth Ă€r lite stöddig, och nĂ„gonstans kĂ€nns hon nĂ€stan fisförnĂ€m i sina egoistiska funderingar.
Linn Àr en riktig mespropp. Hon har ingenting att sÀga till om, varken pÄ jobbet, hemma eller i stallet. Hon sliter för att fÄ allt att fungera och finner bara tröst hos sin hÀst.
Ellen Ă€r tjejen som lever i lyxvilla med sin perfekta make. De lever ett liv som pĂ„ ytan ser ut att vara precis som det “ska”. Men Ellen har en stor hemlighet. NĂ€r hennes liv plötsligt sĂ€tts pĂ„ spel mĂ„ste huvudpersonerna tillsammans samarbeta, nĂ„got som blir klurigare Ă€n de hade trott.

Jag skulle vilja kalla den hĂ€r boken för “mysbok” (inte baaara p.g.a. omslaget
). SprĂ„ket flyter lĂ€tt över karaktĂ€rernas bekymmer och gör boken till en riktig strecklĂ€sare.
Pia Hagmar skriver sĂ„ fĂ„ngande, och jag Ă€r glad över att hon Ă€ntligen har skrivit en vuxenbok sĂ„ att fler fĂ„r uppleva hennes fantastiska böcker. I den hĂ€r kan jag kĂ€nna igen mycket frĂ„n hennes barn/ungdomsböcker. Egentligen vill jag inte pĂ„stĂ„ att den hĂ€r Ă€r “mognare” eller nĂ„got i den stilen, för jag tycker att hennes andra böcker Ă€r minst lika seriösa. Det hĂ€r skulle mycket vĂ€l kunna vara en ungdomsbok, allting handlar ju bara om hur man berĂ€ttar historien.
SprĂ„ket, handlingen, karaktĂ€rerna, (omslaget) – allting sitter.

Betyg:5/5

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇