Bokrecension:Damen som köpte en buss och bara drog”, Judy Leigh

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Hittade den här när jag röjde på kontoret och insåg att jag glömt skriva om den! Jag skriver ju inga större utlåtanden utan mest ett par korta kommentarer så jag själv ska minnas vad jag läst och vad jag tyckte om den. Och om någon annan kan ha användning av mitt tyckande är det väl bara en bonus 🙂

Livet börjar vid 75

Evelyn ”Evie” Gallagher ångrar den hastiga flytten till äldreboendet i Dublin. Hon är visserligen sjuttiofem och nybliven änka, men långt ifrån död. Så en morgon, medan hela hemmet sover, kliver Evelyn ut genom porten för att aldrig återvända.

Hon ger sig av på en roadtrip som kommer att ta henne via Liverpool till Bretagne, där hon köper en campingbuss och påbörjar sitt livs äventyr. Men det är inte alla som tycker att stora äventyr är passande för en dam i Evelyns ålder, allra minst hennes son Brendan och hans fru Maura. Tillsammans ger de sig av för att leta efter Evelyn. Och när de till slut hittar henne få de en chock. För medan Brendan och Maura verkar ha gett upp hoppet om kärleken har Evelyn definitivt inte det. Livet har bara börjat.

Det är som sagt ett bra tag sedan jag läste ”Damen som köpte en buss och bara drog” av Judy Leigh, men vad jag minns var att den började väldigt bra men kanske blev en aning seg och fånig en bit in. Men helt ok läsning ändå.

Mer info

Titel: Damen som köpte en buss och bara drog.
Originaltitel: A Grand Old Time.
Författare: Judy Leigh.
Översättning: Gunilla Mattsson.
Format: Inbunden.
Antal sidor: 410.
Förlag: HarperCollins Nordic.

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇