Bokrecension:Bokrecension – Stad av glas

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Stad av glas
Originalets titel: City of glas
Författare: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #3
SprÄk: svenska
Originalets sprÄk: engelska
Utgiven av: Bonnier Carlsen (Tack för boken! :D)
Sidor: 585

Handling:
Allt Clary vill Àr att rÀdda sin mamma men för att fÄ hjÀlp med det behöver hon Äka till Glasstaden i Idris. Det enda problemet Àr att det Àr olagligt att ta sig in i glasstaden utan inbjudan, och att ifall man gör det kan man straffas med döden. Problem uppstÄr och hemligheter visar sig nÀr Jace och Clary försöker göra allt för att stoppa den onda Valentine.

KaraktÀrer:
Jace, Jace, Jace! Han Àr allt man kan tÀnka pÄ nÀr man har lÀst en av TMI (The Mortal Instruments) böckerna, spelar ingen roll vilken av dem, man tÀnker pÄ honom ÀndÄ. Han Àr sÄÄÄ fantastisk! SÄÄÄ cool. SÄÄÄ underbar! :3 Okej, ska försöka fortsÀtta pÄ ett seriöst sÀtt nu.

Clary Àr ganska cool (inget jÀmfört med Jace men ÀndÄ) och jag gillar helt klart hennes nya förmÄgor. De stÀrker verkligen henne. Jag gillar Àven att hon stÄr upp för vad hon tycker och vill ha sin vilja igenom, utan att ÀndÄ bara tÀnka pÄ sig sjÀlv.

Magnus, hehe. Älskar honom! Han Ă€r sĂ„ sjukt rolig. Gillar honom starkt! Är en verkligen en karaktĂ€r att se upp till nĂ€r det gĂ€ller att vĂ„ga vara sig sjĂ€lv. Jag gillar bĂ„de det lite roliga över honom, som hans klĂ€dstil men jag gillar Ă€ven hans kaxighet. (Jag vet att Magnus inte Ă€r en jĂ€tteviktig karaktĂ€r i böckerna men var tvungen att nĂ€mna honom Ă€ndĂ„.)

Tankar om boken:
Älskade verkligen boken! BĂ€sta boken i serien hittils. Det jag verkligen gillar med TMI Ă€r att det Ă€r spĂ€nnande hela tiden, framförallt i den hĂ€r boken. Det handalr inte bara att det Ă€r spĂ€nnande för att det hĂ€nder en massa saker utan bĂ„de det och att man fĂ„r reda pĂ„ saker som har med karaktĂ€rerna att göra, helt förbluffande saker. Det Ă€r Ă€ven sĂ„ att det Ă€r sĂ„ blandat för ena stunden sĂ„ sitter man och skrattar Ă„t nĂ„got som t.ex. Magnus sĂ€ger och i nĂ€sta stund sitter man och grĂ„ter Ă„t nĂ„got sorgligt.

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇