Bokrecension:Bokrecension – looking for alaska

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: looking for alaska
Svensk titel: Var Àr alaska?
Författare: John Green
Serie: –
SprÄk: Engelska
Originalets sprÄk: Engelska
Utgiven av: speak
Sidor: 221

Handling:
Innan Miles “Pudge” Halter började pĂ„ Culver Creek Boarding School var hans liv ingenting. Han var bara en bland mĂ„nga ungdomar. Det Ă€nda speciella med honom var att han memorerade personers sista ord, orden de sa precis innan de dog. Efter att han börjat pĂ„ Culver Creek Boarding School blev hans liv aldrig det samma. För dĂ€r trĂ€ffade han Alaska Young, den coolaste och mest fascinerande tjej han nĂ„gonsin trĂ€ffat. Som Ă€ven stal hans hjĂ€rta.

KaraktÀrer:
Egentligen var karaktÀrerna inte överdrivet vÀlutvecklade tycker jag. DÀremot Àlskar jag Miles fascination för sista ord. Det Àr sÄ coolt hur han anvÀnder dem för att beskriva och förstÄ problem som han stöter pÄ.

Alaska var nog den karaktÀren som var mest unik, Àven om jag nu nÀr jag tÀnker efter inte kan komma pÄ riktigt vad som gör henne unik. Antagligen har det nog att göra med hennes sÀtt att se pÄ livet som Àr lite speciellt. (Ni fÄr lÀsa boken för att fÄ reda pÄ hur hon ser pÄ livet. :P)

Tankar om boken:
Jag vart verkligen överraskad av den hĂ€r boken, glatt överraskad. Återigen fĂ„r man glĂ€djas av John Greens fantastiska sprĂ„k och jĂ€mförelser. Han har lyckats bra med boken med tanke pĂ„ att jag gillade den sĂ„ starkt trots att jag egentligen inte Ă€r sĂ„ förtjust i berĂ€ttelser som den hĂ€r. Boken hade en stor vĂ€ndning i ungefĂ€r mitten som jag inte alls var beredd pĂ„ och det var nog pĂ„ grund av den som boken verkligen vart bra ocksĂ„. Det hĂ€r var den första John Green som jag lĂ€ste pĂ„ engelska och jag vart verkligen glad för att jag lĂ€ste den just pĂ„ engelska ocksĂ„.

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇