Bokrecension:”Anton och explosionerna”

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Anton och explosionerna
Författare: Malin Lindén
Bokförlag: Idus förlag
Ålder (vad jag tycker): FrĂ„n ca 3 Ă„r
Antal sidor: 52 sidor
ISBN: 9789175779089
Finns hos: Adlibris / Bokus
Goodreads-betyg: –
Recensionsexemplar: Ja! Tack för boken!
Första meningen i boken: Det hÀr Àr Anton.

Baksidestext
Alla varelser föds med superkrafter. Katter, fĂ„glar, hundar – ja alla djur och mĂ€nniskor. Även om du inte vet vilken kraft du har sĂ„ finns den inuti dig och vĂ€ntar pĂ„ rĂ€tt tillfĂ€lle att komma fram.
Antons krafter kan stÀlla till det för honom ibland och Àr inte alltid sÄ lÀtta att ha och göra med. Ibland fÄr krafterna det att bubbla och pysa inuti Anton och det kÀnns som om hela han ska explodera!

Vad tycker jag?
Boken Àr sÄ bra! Jag som har ADHD och Autism tycker boken beskriver ADHD pÄ ett sÀtt som jag aldrig lÀst tidigare. Jag tycker det Àr bra att författaren gör ilskan till ett positivt sÀtt, som i affÀren nÀr Anton blir arg och samtidigt hittar en nyckel och blir belönad. Samtidigt fÄr man ju inte visa att det Àr okej att bli arg och slÄss osv. Men jag tycker att det Àr bra att det visar att det Àr okej att bli arg ibland. Det Àr en bra balans i boken mellan att vara lagom arg till att vara för arg. Jag gillar verkligen boken! Den beskriver pÄ ett sÄdant bra sÀtt hur det kÀnns och lÀsaren behöver ju inte nÀmna ADHD för sina barn utan bara berÀtta om olika personers krafter.

InlÀgg senast uppdaterat: 16 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇