Bokrecension:Analys av ett mord av Jed Rubensfield

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Originaltitel: The interpretetation of Murder
Författare: Jed Rubensfield
Genre: Deckare
Antal sidor: 359
Förlag: Damm Förlag


Handling:

Psykoanalytikern Sigmund Freud andlÀnder till New York en morgon 1909. Samtidigt hittas en rik och vacker societetskvinna bunden och strypt i sin lyxiga takvÄning. Följande kvÀll attackeras Ànnu en ung flicka, Nora Acton, men hon överlever. Hon Àr dock till ytterst lite hjÀlp i jakten pÄ mördaren eftersom hon har tappat bÄde minnet och rösten. Sigmund Freud anlitar sin amerikanska lÀrjunge Stratham Younger till att hjÀlpa Nora att fÄ tillbaka minnet. Men kan Freuds utstickande teorier verkligen hjÀlpa till i en mordutredning?
–
Handlingen i den hÀr boken Àr delvis baserad pÄ fakta, nÀstan alla karaktÀrer har funnits pÄ riktigt och morden har skett i verkligheten.
–
Åh, vilken spĂ€nnande bok! Jag satt som klistrad. Jed Rubensfield bygger upp mysteriet pĂ„ ett sĂ€tt som gör det omöjligt att sluta lĂ€sa, och med cliffhangers i slutet pĂ„ nĂ€stan alla kapitel Ă€r den en av de mest spĂ€nnande böcker jag har lĂ€st.
Det Àr ju dock en vuxenbok, och om jag hade vetat det innan skulle jag nog vÀntat ett eller nÄgra Är med att lÀsa boken. Du mÄste nog vara minst 14+ och ha lÀsvana. Att den dessutom utspelar sig pÄ början av 1900-talet med alla dess formella konversationer gör det ganska svÄrt att lÀsa, men det Àr vÀrt det!
En annan sak Àr att det Àr svÄrt att hÄlla reda pÄ alla karaktÀrer. Ett tips Àr att skriva ned varje ny person som nÀmns, sÄ att man skulle kunna komma ihÄg dem om de förekommer igen.

Betyg: 4/5 och en stark rekommendation!

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇