Bokrecension:Allie Finkles regler för tjejer av Meg Cabot

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Allie Finkles regler för tjejer: Scenskräck
Författare: Meg Cabot
Genre: Ungdomsböcker
Handling: Allie Finkle är en rätt så vanlig 9-årig tjej som bor i USA. Förutom att hon har en massa lustiga regler för hur tjejer “ska” bete sig. Det är ofta väldigt komiska regler, som “Det är okej att ljuga om lögnen gör personen glad.”.
Allie har en riktig fiende i skolan, Cheyenne. Cheyenne är en riktig snobb som får allt hon pekar på. Får hon det inte så tjatar hon tills hon får det ändå.
Allie har flera bästisar och en mamma som jobbar som reporter för det otroligt kända nyhetsprogrammet Goda Nyheter!
En dag berättar Allies fröken att de ska spela upp en pjäs för föräldrarna. Nästan alla tjejer anmäler sig till provspelningen för huvudrollen, prinsessan Penelope, Allie också. Problemet är bara att hennes bästis Sofie också har anmält sig – och Cheyenne!

Det här är den fjärde boken i Allie Finkle-serien. Den är inte överdrivet tjock, och det stor stil och den är rätt lättläst, men riktigt bra! Tjejerna beter sig inte riktigt som 9-åringar, det tycker i alla fall inte jag, men om de hade varit kanske 12-13 år hade det varit en rätt bra inlevelse!
Boken är väl skriven, den känns lagom lång (perfekt om du har en tråkig dag och känner för att sträckläsa!), och språket är mycket bra. Meg Cabot är en av min a favoritförfattare.
På många sätt kan man känna igen sig i huvudpersonen tankar.
Boken passar nog mest för tjejer i åldern 9-12 år ungefär.

Betyg: 4 av 5 😀 Rekommenderas väldigt mycket!

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇