Bokrecension:

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Frances Hodgson Burnett – Den hemliga trĂ€dgĂ„rden

Ännu en barnbok och Ă€ven denna gĂ„ng liksom med Imorgon nĂ€r kriget kom var jag inte sĂ€ker pĂ„ om jag hade lĂ€st den. Eller rĂ€ttare sagt den hĂ€r boken var jag sĂ€ker pĂ„ att jag inte lĂ€st, men nĂ€r jag började lĂ€sa sĂ„ insĂ„g jag att jag kĂ€nde mycket vĂ€l igen de första tvĂ„ kapitlen eller sĂ„. Men sen vet jag inte. Kanske har jag lĂ€st hela boken förut eller sĂ„ var det hĂ€r första gĂ„ngen.

Boken handlar om Mary Lennox som Ă€r uppvĂ€xt i Indien. NĂ€r bĂ„da hennes förĂ€ldrar dör i kolera skickas Mary hem till sin farbror som bor pĂ„ Misselthwaite Manor, en stor herrgĂ„rd i England. Hon kommer dit som en tjurig och butter flicka, nu ser ingen efter henne utan hon fĂ„r göra vad hon vill. Mary hör talas om en trĂ€dgĂ„rd som ligger vid huset men som lĂ„stes för tio Ă„r sedan och man grĂ€vde ner nyckeln. NĂ€r hon inte hade nĂ„got annat roligt att tĂ€nka pĂ„ började hennes tankar att uppfyllas av denna trĂ€dgĂ„rd och av möjligheten att hitta den.

Den hemliga trÀdgÄrden
 Ă€r en förtjusande barnbok med vĂ€rme, fina naturbeskrivningar och bra historia. Jag tycker inte att boken har en moralkaka utan beskriver helt naturligt hur man mĂ„r mycket bĂ€ttre av att fokusera och tĂ€nka mer pĂ„ roliga saker Ă€n att Ă€lta gamla trĂ„kiga. Detta Ă€r ju allmĂ€nt accepterat men vi behöver bli pĂ„minda ibland.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇