Bokrecension: Zonen vi ärvde

Beräknad lästid: < 1 minut ⏳

Fruktan är ett skrivarkollektiv och de har gett ut novellsamlingar om Stockholms undergång. Nu har de gett ut ytterligare en novellsamling med titeln Zonen vi ärvde. Här undersöks och blottläggslivet i Stockholm efter en katastrof. Det är bara spillror kvar efter den en gång så vackra staden. Rötan dödar allt liv. Här lever mutanter, maskinvarelser, överlevare och andra varelser. Här dansar man på kniveggen. Det handlar om att överleva. Men mitt i allt det mörka finns ljus; det finns hopp och kärlek, omtanke och förtröstan. 

Det var väldigt roligt att läsa de olika novellerna som gemensamt skildrar en dystopisk framtid. Kvalitén är hög på alla noveller; språkligt, miljöbeskrivningar och personskildringar. Vi får möta en empatisk AI, en deppad robotsäl och monstruösa varelser som vill slita dig i stycken och äta dig levande. Detta är verkligen något att läsa om man gillar sci fi och skräck.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇