Bokrecension: Wheel of time – äntligen färdig!

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: A memory of light

Författare: Robert Jordan och Brandon Sanderson

Läst språk: Engelska

Antal sidor: 907

Genre: Fantasy

Den sista delen of Wheel of time kunde ju bara bli en tegelsten… Det fanns liksom inga andra alternativ! A memory of light innehåller inte mindre än 900 sidor och kan bidra med några brutna handleder om man inte passar sig och läser i sängen!

Upplösningen blir såklart rafflande och drivs framåt i snabbt tempo. Många trådar ska knytas samman och det är något av ett Sisyfos-arbete som Sanderson fått utföra. Resultatet är trots det riktigt hyggligt.

Rands kamp mot den Onde inleds och vägen dit försvåras av att de Förlorade som står i vägen för att få sin beskärda del av äran. Aes sedaier, Seanchan, ashamaner och olika folk ska alla enas om hur kampen ska föras, vilket givetvis medför en del problem.

Det känns lite märkligt att läsa slutet på en serie som man läst under 15 års tid. Nackdelen med att ha läst under så lång tid är att man känslomässigt inte blir lika engagerad i huvudpersonerna som man nog skulle varit i annat fall. Jag berörs tyvärr inte alltför mycket när några av huvudpersonerna råkar illa ut… En annan nackdel är att Jordans persongalleri är så gigantiskt att det är svårt att hålla isär vem som är vem – en eloge till Sanderson som försökt renodla karaktärerna så mycket som möjligt! På det hela taget är det bra och välskrivet och jag skyller min bristande entusiasm på att jag inte gillar krigslitteratur (och det är det här i allra högsta grad).

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇