Bokrecension: Vintervålnader

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Vintervålnader
Originaltitel: The winter ghosts
Författare: Kate Mosse
Antal sidor: 237
Genre: Deckare/halvt om halvt spökhistoria/historisk roman
Favoritcitat: Jag drog henne intill mig. Denna gång höll jag hårt om henne. Ändå kändes hon så flyktig i min famn, som dimma.

Vintervålnader handlar om Freddie som lever i ständig sorg och saknad av sin äldre bror som miste livet i kriget. Trots att det har gått tio år, har Freddie svårt att släppa taget om minnena och acceptera Georges död. Istället kan han inte se någon glädje i något, utan önskar bara att George ska komma tillbaka och blir ständigt påmind om hur ensam han är.

För att få lite miljöombyte, gör Freddie en resa till Frankrike. På vägen dit råkar han dock ut för en snöstorm när han åker genom bergen. Hans bil får sladd och kraschar. Freddie klarar sig, men känner sig omtumlad. Bilen har gått sönder, så han beslutar att gå samma väg tillbaka som han hade kommit för att söka hjälp. Efter lång tid hamnar Freddie i Nulle, en enskild liten by. Hans första intryck är att byn känns dyster och olycklig och snart kan han börja ana att det är något konstigt som är på gång i Nulle. Freddie träffar och lär känna vackra Fabrissa och blir genast blixtförälskad. Men ingen annan verkar veta vem hon är…

Trots att detta är en rätt så sorglig historia om en mans tröstlösa sorg, tycker jag ändå att det är en mysig bok  Den utspelar sig i en kargig miljö med isande vindar och snöstormar, något som matchar Freddies humör. I och med hans möte med Fabrissa, förändras hans sinnestillstånd drastiskt, och författaren beskriver väl förvirringen som Freddie känner inför hennes existens. Om man gillar att läsa spökhistorier utan att behöva bli rädd, är denna bok den perfekta läsningen!

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇