Bokrecension: Vindens skugga

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

En av mina favoritromaner Ă€r Vindens skugga av Carlos Ruiz ZafĂłn. Jag vet inte hur mĂ„nga gĂ„nger jag lĂ€st den, men mĂ„nga Ă€r det! Nu har jag lĂ€st om den, allt i enlighet av mitt nyĂ„rslöfte att lĂ€sa om böcker.. Förunderligt nog sĂ„ hittar man nya saker för varje ny gĂ„ng man lĂ€ser den. 

  Vi gĂ„r möta 10-Ă„rige Daniel som fĂ„r följa med sin pappa till ett mycket hemligt stĂ€lle, De bortglömda böckernas gravkammare. Detta stĂ€lle Ă€r en tillflykt för bortglömda, kasserade böcker, böcker som behöver skydd för att de inte ska försvinna och förstöras. DĂ€r fĂ„r Daniel vĂ€lja ut en bok som han ska bevara. Daniel blir sĂ„ fascinerad av boken Vindens skugga av JuliĂĄn Carax att han börjar undersöka författaren nĂ€rmare i syfte att skaffa alla böckerna. Men det visar sig bli svĂ„rt. Det Ă€r nĂ€mligen nĂ„gon som gĂ„r omkring och brĂ€nner alla böcker av Carax. Denna roman har allt! KĂ€rlek, Ă€ventyr, mystik, spĂ€nning, godhet, ondska. ZafĂłns sprĂ„k Ă€r sĂ„ sĂ€rprĂ€glat, sĂ„ fantastiskt att man gĂ„r och tuggar om meningar, suger pĂ„ dom som pĂ„ godis.  https://e8c1eb13c18190ba185e4fa5726daad4.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.htmlSammanlagt Ă€r det fyra delar i serien om De bortglömda böckernas gravkammaremen jag tycker denna första Ă€r den bĂ€sta. Eller första och första
ZafĂłn har sagt att det egentligen inte spelar nĂ„gon roll i vilken ordning man lĂ€ser delarna, utan att man kan fĂ„ olika infallsvinklar beroende pĂ„ vilken ordning man vĂ€ljer. TyvĂ€rr kommer det inte fler böcker frĂ„n denna fantastiske författare eftersom han dog i magcancer i juni ifjol.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇