Bokrecension: Vargbröder – Vålnadernas berg

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

 Jag har läst ”Vargbröder – Vålnadernas berg”. Det är den sjätte och sista boken i serien  ”Vargbröder”. Den handlar om Torak, 15 år, som lever på stenåldern. Det finns klaner, och Torak själv hör till Vargklanen. Trodde han iallafall. När han föddes förklarade hans mor honom klanlös. Hon dog kort efter hans födsel, och Torak och hans pappa lever ensamma i skogen. När han var 12 år dödades hans pappa av en demonbjörn. Toraks pappa sa åt honom att springa iväg, och det var då han hittade Ulv; hans tama varg.

Torak var född att besegra alla själslukare, som var mäktiga, onda schamaner som gått samman i en grupp och bestämt sig för att ta över världen.  Torak har besegrat dem en efter en. En i varje bok. Hans pappa var också Själslukare ett tag, men när han märkte vad de tänkte göra så drog han sig ur. Detta gjorde att Torak blev jagad av dem. Fast det var inte bara därför han blev jagad, han var Andevandrare också. Det vill säga att han kan gå in i varelsers andar och känna deras känslor och tankar. Själslukaren Eostra var den mäktigaste av dem alla, och den enda som var kvar i den sjätte boken.

Torak kom i första boken till Korpklanen, där han träffar Renn som är korpledarens brorsdotter. De går igenom nästan allt tillsammans, också även i denna boken.

Torak och Renn ger sig iväg för att kämpa mot Eostra. De tar sig från Storskogen där dom bor, in i Djupa Skogen, upp i Höga Bergen och till Vålnadernas berg där Eostra finns. Det närmade sig Själarnas Natt, och det var då Eostra skulle döda Torak och få evigt liv.

I Höga Bergen möter Torak och Renn en pojke som heter Dark. Han hjälper dem att hitta öppningen till Vålnadernas berg.

Hennes ondska har skapat isande vinter i Storskogen, och snart närmar sig Själarnas Natt, då de dödas andar vaknar… Torak beger sig in i Vålnadernas berg för att möta den mäktigaste schamanen, hon som enligt tecknen kommer att leda till Toraks död. Farorna verkar övermäktiga — hur ska det gå för Torak, Renn och Ulv?

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇