Bokrecension: Vampyrstickning av Genevieve Miller

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Vampyrstickning: Sticka med inspiration frÄn Twilight, True Blood och Vampire Diaries
Författare: Genevieve Miller
Förlag: KÀnguru

Vid pennan:

För en sÄdan som jag, som Àlskar bÄde vampyrer och stickning, Àr detta en underbar bok. Dels fÄr man en utmÀrkt inspiration till olika saker man kan sticka, men man fÄr samtidigt lite information om vampyrer i allmÀnhet. Mellan varje beskrivning finns det lite rolig information att lÀsa, sÄ som Vampyrmode, Vampyrernas Vem Àr Vem m.m.

Varje beskrivning har tydliga fÀrgglada bilder och beskrivningarna Àr enkla att förstÄ. Det finns Àven förklaringar till varje specialmaska som man kan stöta pÄ i beskrivningarna. Dock mÄste det pÄpekas att man bör vara lite van vid att sticka för att klara av alla beskrivningarna i boken, men det finns nÄgra Àven för nybörjaren. Dessutom stÄr det Àven vid varje mönster vilken svÄrighetsgrad det Àr.

De saker man kan sticka i boken kan man, Àven om de Àr relaterade till vampyrer, anvÀnda som vanliga saker och t.ex. byta ut fÀrgen pÄ garnet. Det finns t.ex. en kudde med tassavtryck. Vill man kan man lÄta bli att göra tassavtrycket och bara sticka en vanlig kudde. Tröjan med huggtÀnder kan man göra likadant med. Man kan vÀlja allt frÄn Omslag till vampyrdagbok, Blodstopparhalsduk, FarvÀl till Solen-sjal till FlaskvÀrmare Bon Temps. Allt med tydliga bilder och tydliga instruktioner.

De saker som jag föll för i boken var ju naturligtvis de som tar lÀngst tid att göra, sÄ som Minicape för frusna vampyrhjÀrtan och Snörliv à la Drusilla. Pga att de inte Àr klara har jag inga egna bilder pÄ dem, men sÄ hÀr ser de ut i boken.

InlÀgg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇