Bokrecension: Vampire Kisses The Beginning av Ellen Schreiber

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Titel: Vampire Kisses The Beginning
Författare: Ellen Schreiber
Förlag: Harper Collins

Vid pennan:

Det här egentligen tre böcker i en. Från början var de tre böckerna Vampire Kisses, Vampire Kisses 2: Kissing Coffins och Vampire Kisses 3: Vampireville publicerade separata, men jag tycker det är bra att förlaget har valt att slå ihop alla tre böckerna i en.

Den handlar om Raven, en vampire-wannabie som bor i en helt vanlig amerikans stad som hon själv kallar Dullsville eftersom det aldrig händer något spännande där. I alla fall inte tillräckligt spännande för henne. Raven går på high school som alla andra, har två vanliga föräldrar och en irriterande lillebror. Hon har också en bästa kompis, Becky, som hon delar allt med – förutom att klä sig i svarta gotiska kläder. Alla, utom Becky, tycker att Raven är en konstig typ och de två är inte direkt med i det populära gänget. Raven är ändå en ganska stark person och tycker verkligen inte om de blonda cheerleader tjejerna eller fotbollskillarna i skolan. Istället ser hon alla vampyrfilmer som någonsin har gjort och kan de flesta utantill. Hon är en vampire-wannabie ända ut i fingerspetsarna.

En dag flyttar det in någon i ett övergivet hus som det i alla år har ryktats varit hemsökt. Raven blir med en gång nyfiken på vem som skulle vilja flytta in i ett spökhus. Med ens dras hon dit av nyfikenhet. Det visar sig att en kille i hennes ålder, Alexander Sterling, bor där. Hans föräldrar äger huset, men är för tillfället bortresta och Alexander bor nu i huset själv med hjälp av en butler.

Kan det vara så att Alexander är en vampyr? Raven hoppas på detta och det dröjer inte länge förrän hon får kontakt med Alexander, som hon faller snabbt för. Raven är överlycklig över att ha hittat en likasinnad, oavsett om han är vampyr eller inte. Men alla i Dullsville är inte lika glada.

Det här är en mycket välskriven ungdomsbok. Även om det handlar om vampyrer, så handlar det lika mycket om utanförskap och att inte känna att man platsar in. Samtidigt är det spänning och romantik och intrigerna tätnar allt efter man läser sig vidare i de tre böckerna. Författaren skriver dessutom med humor och får verkligen karaktärerna att komma till liv.

Den är skriven på engelska men språket är relativt enkelt inte allt för svårgenomträngligt. Det är väl värt att läsa den på engelska.

Den första boken, Vampire Kisses, tycker jag är den bästa. De andra två böckerna är skrivna i samma stil, men vid det laget har man som läsare fått kläm på de flesta karaktärerna och allt är inte lika nytt och spännande som i den första boken. Dock håller den här samlingsvolymen måttet och jag rekommenderar den varmt.

Boken får 9 cookiez av 10.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇