Bokrecension: Vägen till Paradiset

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Vägen till Paradiset
Författare: Karl Henrik Karlsson
Antal sidor: 281
Genre: Deckare
Favoritcitat: Vem var hon, vem hade hon blivit, var det hon hade gjort försvarbart  eller var det en handling som hade skickat henne till det moraliska hyckleriets omätliga avgrund…

Boken börjar med ett våldsamt mord. Gärningsmannen har tagit i från hela sitt hjärta för att ha ihjäl sitt offer, och fortsätter att slå även om offret dör ganska snabbt. Men varför?

Gärningsmannen, som visar sig vara en kvinna, beger sig snabbt från platsen och väljer att nästan försvinna från jordens ytan. Hon vill vara ifred, hon bär på en hemlighet som hon inte vill dela med någon, en hemlighet hon tänker ta med sig in i döden, och den hemligheten innefattar inte bara den brutala handling hon just hade utfört. Hon tar sin tillflykt till ett hus mitt i skogen, ett hus som kallas för Paradiset.

En polis som hittar mordoffret har sällan sett något värre fall och förundras över den grymhet som mördaren verkade besitta. Han bestämmer sig för att gå in på djupet för att förstå bakgrunden till mordet. Han finner olika ledtrådar som tillslut leder honom fram till en enskilt hus, ett hus han många gånger har besökt och kallar för Paradiset…

Vägen till Paradiset är en bok som handlar mer om att konsten att veta vem man är än att lösa en mordgåta. Berättelserna om honom och henne beskrivs separat så man får följa både polismannens och gärningsmannens tankar kring dådet. Båda två har även hemligheter som de inte vill avslöja, inte ens för läsaren… Att man inte får riktigt veta varför, fastän att man får läsa om ”båda” sidorna gör en väldigt nyfiken! Några namn nämns i stort sätt aldrig, och handlingen kretsar två karaktärer som kallas för hon och han.

Boken är väldigt spännande, stundtals med inslag av lite övernaturligt.

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇