Bokrecension: Tyskungen

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Tyskungen Àr Camilla LÀckbergs femte roman om författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i FjÀllbacka. Den hÀr gÄngen Àr det Ericas egna familjehemligheter som kommer upp till ytan.

En varm augustidag hittas en gammal man död i sitt hem i FjÀllbacka. Obduktionen visar att han blivit ihjÀlslagen med ett enda slag frÄn ett tungt stenföremÄl och att han dog redan i juni. Att ingen upptÀckt dödsfallet beror pÄ att mannen var nÄgot av en ensling och att den bror han delade huset med har varit bortrest hela sommaren. NÀr Erica fÄr höra talas om mordet blir hon bestört. Sedan hon börjat lÀsa sin mors dagböcker har hon nÀmligen upptÀckt att modern umgicks i samma kretsar som den mördade mannen under andra vÀrldskriget. Dessutom sökte hon sjÀlv upp honom före sommaren för att frÄga om en nazistmedalj hon hittat i sin mors kista uppe pÄ vinden. Kan hon sjÀlv ha satt igÄng ett hÀndelseförlopp som ledde till mord? Erica fortsÀtter att lÀsa moderns dagböcker och upptÀcker att Elsy varit med om fruktansvÀrda upplevelser. Dramatiska, sorgliga hÀndelser som förklarar varför hon var oförmögen att knyta an till sina döttrar. Trots att Erica egentligen borde skriva pÄ sitt nya bokmanus kan hon inte lÄta bli att grÀva djupare i fallet. Och trots att Patrik precis inlett sin pappaledighet dras Àven han in i utredningen. MÄnga frÄgetecken kvarstÄr. Vad var det som vÀcktes till liv nÀr Erica sökte upp den mördade mannen?

Detta Àr en av fÄ böcker jag lÀst av LÀckberg och jag tyckte den var bra, helt klart lÀsvÀrd. Intrigen var inte förutsÀgbar, men ÀndÄ enkel. Passar som lÀsning en varm sommardag i hÀngmattan eller pÄ stranden.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇