Bokrecension: Tretton skäl varför

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Hannah Baker har begått självmord. Efter sig har hon lämnat ett antal kassetband nerpackade i en skokartong. När Clay Jensen en dag kommer hem från skolan hittar han lådan utanför sin dörr. Han öppnar den och börjar lyssna. Kassetbanden berättar varför Hannah Baker tog sitt liv. Varje sida av ett kassetband handlar om en person, en person som är en av anledningarna till självmordet. Clay fortsätter lyssna även om han vet att turen snart kommer till honom. Snart kommer Hannah berätta vilken roll han spelade i historien.
Nu förstår jag alla kommentarer på mina att-läsa-listor som sagt att jag måste skynda mig att läsa den här boken. Även om det bara har gått ett par dagar på 2012 så är det en bok som definitivt kommer få en utmärkelse av mig som årets bästa bok i någon kategori. Det var länge sedan jag var så här fast i en bok, tänkte på den så mycket och påverkades så mycket av den. Den är sorglig, väldigt sorglig, men också så smart och vacker. De tretton skälen till Hannahs självmord vävs ihop och man förstår hur även snälla och omtänksamma personer som Clay Jensen kan vara skäl till att någon tar sitt liv.

Har ni läst den? Vad tycker ni?Skrivet av Hanna Kategorier: 14+Hannas favoriterHemligheterKärlekSorgligtSvek

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇