Bokrecension: Tretton skäl varför hon tog sitt liv

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

I Calys skola har en tjej tagit självmord. Några dagar senare får han hem ett stort paket innehållande flera kassettband. När han sätter på första bandet blir han förvånad över att höra Hannah, den döda tjejens röst. På tretton band berättar hon sin historia, en historia bara tretton personer kommer få höra, de personer som skadat henne mest av alla. 

Min tanke när jag läste boken: Vad kan en så fin och schyst kille som Clay ha gjort mot Hannah?  Det är just det som är grejen med den här boken, budskapet. Hur små saker, handlingar som inte verkar särskilt allvarliga, kan skada någon. För Hannah var det en lång lista av småsaker som tillsammans resulterade i något så stort och jobbig tatt hon inte längre orkade leva.

Viktig bok, minst sagt. Men också himla fin och (som ni säkert förstått) sorglig. Hannahs berättelse och hur alla rykten påverkade henne var som att se under ytan på ett high school. Tips till lärare, byt ut “Fråga Alice” och alla dessa uttjatade böcker till “Tretton skäl varför”. Det finns inte bara mycket att diskutera, den är också lagom lättläst och ämnet aktuellt för skolungdomar.

By the way älskar jag idén med kassettbanden!

Följ vår blogg med bloglovin
Följ vår blogg med bloglovinSkrivet av Elin Kategorier: Elins FavoriterKärlekSorgligtViktigtVänskap

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇