Bokrecension: Tilly och de förlorade sagorna

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Andra delen i serien om Tilly heter Tilly och de förlorade sagorna. Här får man fortsätta att följa Tilly på hennes bokvandringar och de äventyr som hon då får uppleva. Denna gång handlar det om bokvandringar i sagor. Men det är något som inte stämmer; karaktärer dyker upp på fel ställen, hela sagor försvinner och bokmagi läcker ut. Tilly och Oskar blir indragna i kampen om att bevara sagorna och att förhindra att bokmagin försvinner. Men det finns de som har andra planer, som inte bryr sig om något annat än sin egen makt. Det finns även inre slitningar bland  Underbibliotekets bibliotekarier och den nya Huvudbibliotekarien verkar ha en dold agenda. Det tycker åtminstone Tillys morfar och mormor. https://8eba331c86817a06808c0c25fe9e6c33.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.htmlMitt i all denna röra så ska Tillys mamma Beatrice hantera situationen att komma tillbaka till verkligheten efter att ha varit fången i en bok i 11 år. Hon har inte bokvandrat sedan hon kom tillbaka och hon vet inte om hon någonsin kommer att våga göra det igen. 

  Ja, det är mycket som händer i denna bok, men framför allt andas hela boken av kärlek till böcker och läsglädje, samt en tro på böckers magi. Det kan man aldrig bli för gammal för, så att Tilly är en barn- och ungdomsbok har egentligen ingen betydelse!

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇