Bokrecension: Tilly och äventyrskartan

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Så har jag då läst den tredje delen i serien om Den magiska bokhandeln, som heter Tilly och äventyrskartan. Precis som de föregående var även denna bok ren läsglädje och det bara osar av läslust och av kärlek till litteraturen! 

Tilly och hennes bästa vän Oskar “smyger” iväg till USA för att leta efter Arkivarierna och på så sätt sätta stopp för syskonen Underwood, som inte bryr sig om läsningens magi utan bara vill ha makt och evig ungdom. Nu är äget desto värre. för mängder av böcker försvinner plötsligt, inte bara rent fysiskt, utan även från folks minnen. Därför vill Tilly och Oskar att Arkivarierna skall hjälpa till och som tur är så har de en slags karta som förhoppningsvis leder dom dit. Men sökandet kommer inte alls att bli på det sätt dom förväntar sig och de kommer att vara tvungen att krångla sig ur flera knepiga situationer längs vägen. Kommer Tilly och Oskar att lyckas eller är kanske Arkivarierna bara en myt, som Tillys morfar menar? Faran lurar på varje sida i denna bok, precis som i de föregående. Anna James lyckas verkligen att fånga det mystiska när det gäller läsning och skildra hur kärleken till böcker kan te sig, vad det betyder i praktiken. Det är något magiskt med läsande, författare och läsare binds samman av en osynlig länk. Fantasin är verklig.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇