Bokrecension: The Witcher: Föraktets tid

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

The Witcher: Föraktets tid får vi fortsätta att möta Geralt av Rivias öden och äventyr, tillsammans med den undersköna Yennefer och ödets barn Cirilla, som är bestämt åt Geralt. Många vill ha tag på Ciri, som hon kallas, för hon är av det gamla blodet, dvs alvblod. Ciris förmåga att profetera, att vara en Källa, är något som hon måste lära sig att behärska, men det är svårt att få lugn och ro för det när hela världens underrättelsetjänster är efter en. Geralt och Yennefer gör allt för att skydda Ciri, men världen är på randen till krig och det är svårt att veta vem man kan lita på. Föraktets tid är här.

Andrej Sapkowski har något speciellet. Jag vet inte vad det är, men berättelserna om Geralt är fängslande och man tänker att man “bara” ska läsa ett kapitel till – men det kan man inte. Man kan inte lägga ifrån sig boken. Det är en hejgjuten och autentsik värld som Sapkowski har skapat och ner i minsta detalj är det trovärdigt, vilket gör världsbyggandet så trovärdigt. Man känner lite vibbar från Sagan om Ringen-trilogin, författaren har sitt eget alvspråk.Jag undrar om det är samma som i Härskarringen?

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇