Bokrecension: The Unexpected Everything

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: The Unexpected Everything

Författare: Morgan Matson

Genre: ”Vardagsroman”

UtgivningsĂ„r: 2016

Antal sidor: 517

Handling: NĂ€r Andies planer för sommaren gĂ„r i stöpet finner hon sig sjĂ€lv i en helt ny situation, i ett lĂ€ge dĂ€r hon Ă€r den enda i sitt kompisgĂ€ng som inte vet hur hon ska spendera sin sommar. Snart upptĂ€cker Andie dock att en vidöppen sommar inte behöver vara nĂ„got negativt, helt plötsligt har hon möjlighet att testa sina vingar pĂ„ ett sĂ€tt som hon inte har kunnat tidigare


Mina Ă„sikter: Trots att boken Ă€r drygt 500 sidor lĂ„ng sĂ„ tog det inte lĂ„ng tid att lĂ€sa ut ”The Unexpected Everything”. Jag skulle vilja pĂ„stĂ„ att konceptet Ă€r ganska ”enkelt” men inte desto mindre trĂ€ffande. Det Ă€r inte den mest hĂ€ndelserika boken men det lĂ„g nĂ„got vĂ€ldigt vackert i det. Jag upplevde boken som avkopplande i och med att handlingen gick förhĂ„llandevis lĂ„ngsamt framĂ„t.

Boken kretsar kring Andies relation med sina bÀsta vÀnner, dÀribland en kille som heter Clark, och relationen mellan Andie och hennes pappa. Förutom detta fÄr man Àven följa henne nÀr hon tar sig an ett jobb hon aldrig tidigare hade kunnat förestÀlla sig.

Jag tror att det finns mÄnga som kan kÀnna igen sig i Andie och i sÀttet hon agerar och resonerar under bokens gÄng. Det Àr en sÀkerligen en anledning till varför boken har blivit sÄ kritikerrosad. Dock ska jag tillÀgga att igenkÀnningsfaktorn inte var speciellt hög frÄn min sida, men jag uppskattade boken ÀndÄ.

Det fanns mĂ„nga vackra citat i boken och eftersom att jag Ă€r ett stort fan av citat, metaforer och sĂ„ vidare sĂ„ var det nĂ„got som lyfte boken lite extra i mina ögon.

InlÀgg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇