Bokrecension: The Traitor Queen av Trudi Canavan

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Glömde nÀstan bort att skriva nÄgra rader om The Traitor Queen (TTQ) av Trudi Canavan som jag lÀste ut strax innan det senaste mÄnadsskiftet. TTQ Àr den tredje delen i Traitor Spy-trilogin; den andra serien om Sonea och Kyralias magikergille.

Överlag Ă€r denna andra trilogi nĂ„got svagare Ă€n den första. Mycket kĂ€nns igen och Trudi Canavan följer troget det formulĂ€r hon har etablerat. Det Ă€r tryggt och förtroendeingivande men föga överraskande. I min recension av The Rogue (den andra delen i TS-trilogin) klagade jag pĂ„ en lĂ„ng startstrĂ€cka och avsaknaden av den magi som fick mig att Ă€lska den första trilogin.

Fast cliffhangern i The Rogue fick mig ocksĂ„ att se fram emot TTQ och jag tycker att Trudi Canavan lyckades infria sitt löfte. TTQ har ett högre tempo, det hĂ€nder mer och det Ă€r helt enkelt en bĂ€ttre sammanhĂ„llen och genomarbetad historia. Att hon dessutom lyckas bjuda pĂ„ ett flertal överraskningar gör ju inte saken sĂ€mre.

Trudi Canavan avslutar TS-trilogin pĂ„ en vĂ€ldigt stark not, vilket Ă€r upplyftande med tanke pĂ„ trilogins svaga andra del och redan i recensionen av den boken ansĂ„g att författaren hade uttömt Kyralia pĂ„ stoff. Denna Ă„sikt stĂ„r jag fast vid. Det har varit en bra Ă„ktur, men tvĂ„ trilogier och en fristĂ„ende bok Ă€r lagom. DĂ€rför Ă€r det med glĂ€dje jag lĂ€ser pĂ„ hennes hemsida att hon Ă€r pĂ„ gĂ„ng med en ny trilogi. I en helt ny vĂ€rld!

InlÀgg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇