Bokrecension: The Lover’s Dictionary

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: The Lover’s Dictionary

Författare: David Levithan

Genre: Kärlek

Utgivningsår: 2011

Antal sidor: 211

Handling: Hur ska man beskriva kärlek? Är det ens möjligt? Huvudkaraktären i A Lover’s Dictionary beskriver sin kärleksrelation i formen av en ordbok. Hur hanterar man svek? Hur vet man när det är dags att lämna en relation? Kan man förlåta den man älskar mest av allt oavsett situation?

Mina åsikter: Det är alltid lika intressant när en bok är skriven på ett nyskapande sätt, i detta fall som en ordbok. Sättet David Levithan skrev denna bok på gör att läsaren får tänka efter själv för att koppla ihop olika händelser, något som passar mig då jag ogillar när handlingen är utlagd till punkt och pricka.

Jag uppskattar även att huvudkaraktärerna aldrig namnges, eftersom att det ger en djupare förståelse för att vem som helst skulle kunna känna på samma sätt som berättaren. På grund av att berättaren förblev anonym genom hela boken drog jag paralleller mellan A Lover’s Dictionary och Sandra Beijers Det handlar om dig, en annan bok jag fastnade för. Jag skulle gärna läsa fler böcker med en anonym huvudkaraktär, då det är ett koncept jag verkligen uppskattar.

Om du vill läsa något snabbt, något enkelt men som ändå väcker tankar: läs denna bok! Vackert språk, nytänkande och tankeväckande – vad mer kan man begära?

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇