Bokrecension: Teen Idol av Meg Cabot

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Jag har läst ”Teen Idol” som är skriven av Meg Cabot, som även är författaren bakom de populära böckerna ”En prinsessas dagbok”.

Boken handlar om Jen Greenley som går på Clayton High School. Jen är världens bästa lyssnare och allas bästa vän. Jen är snäll mot allt och alla och det är alltid hon som hjälper folk med deras problem och tröstar dem när de är ledsna. Men hon säger aldrig emot någon, bara går efter för att trösta när t. ex Cara har blivit retad av de andra. När någon har en hemlighet så är det Jen som får veta eftersom alla vet att hon aldrig skulle berätta för någon annan.

Det är av den anledningen som hon får uppdraget av rektorn att se efter ‘Lucas Smith’, mer känd som Luke Striker, Hollywoods mest kända tonåriga filmstjärna, som kommer till Clayton High för att se hur det är på riktigt i high School, eftersom han ska göra en roll där han ska spela en tonåring som går på high school.

Jen’s uppgift blir att hålla Lukes identitet absolut hemlig, vilket inte är så lätt eftersom hennes bästa väninna älskar Luke Striker över allt annat, har tapetserat hela sitt rum med affischer på honom, och kanske till och med vet fler saker om honom än han själv.

“I should have known everybody in school was going to fall in love with Luke. And, let’s face it, any guy who doesn’t have an obsession with monster trucks or a mullet can be considered hot at Clayton High.”

Jag tycker att den här boken är jättebra. Den har ett väldigt avslappnat och vardagligt språk, så ibland är det svårt att förstå vissa ord, men den är ändå bra skriven. Boken visar mycket och man lever sig lätt in i boken.

Ibland kan den ändå vara lite tråkig och svänga ut lite för mycket. Men största delen av boken är bra och jag rekommenderar verkligen den här boken.

//Tora, år 8

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇