Bokrecension: Svinhugg

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: “Svinhugg”
Författare: Marianne Cedervall
Antal sidor: 297
Förlag: Natur & Kultur
CopyrightÄr: 2008
Serie: Mirjam och Hervor #1

Baksidetext:
I ett gammalt kapell sitter tvÄ kvinnor och firar med champagne och snittar. Det Àr den jordnÀra Mirjam, lÀkaren som nyligen ÄtervÀnt till Gotland efter mÄnga Ärs frÄnvaro, och hennes vÀninna och raka motsats, Hervor. Livet har inte farit varsamt fram med Mirjam, och nu har hon beslutat sig för att ge igen. BevÀpnad med Hervors hemliga dekokter, tankekraft och lite annan kvinnlig list stÀtter hon Àntligen sina hÀmndplaner i verket.

Det blir en dramatisk sommar i den lilla gotlÀndska byn Kajpe Kviar. Tre mÀn dör med bara nÄgra veckors mellanrum. Dödsfallen tycks ha naturliga förklaringar, men har de verkligen det?

Mitt omdöme:
Det hĂ€r Ă€r en varm och lĂ€ttlĂ€st historia som pĂ„minner lite grann om Karin Brunk Holmqvists böcker, fast Cedervall Ă€r nog strĂ„et vassare. Jag gillar hennes mĂ„lande beskrivningar och Ă€ven Hervors hĂ€rliga, drĂ€pande repliker. Cedervall bjuder pĂ„ en avkopplande lĂ€sstund, och det ska bli intressant att sĂ„ smĂ„ningom lĂ€sa uppföljaren, “Svartvinter”. FrĂ„gan Ă€r huruvida böckerna om Mirjam och Hervor hĂ„ller i lĂ€ngden. Det kĂ€nns som att det kan bli lite för mycket av det goda


InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇