Bokrecension: Svarta änkan av Johanna Mo

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Svarta änkan
Författare: Johanna Mo
Förlag: Bokförlaget Forum
ISBN: 978-91-3715-356-8
Språk: Svenska
Antal sidor: 372
Finns hos: Adlibris Bokus

Handling:En mörk, psykologisk deckare som utspelar sig i ett samtida Stockholm där det inte går att lita på någon. 
Jakob Khalil vid Citypolisen plågas av skuldkänslor sedan ett vittne tog sitt liv rakt framför hans ögon, och hans förtroende bland kollegorna har dalat. När han kopplas in på mordet på en fotbollsspelare tycks fallet enkelt – i den låsta lägenheten fanns bara spelarens gravida och förvirrade fästmö. 

Men Jakob är inte övertygad. Fler mord sker och han är den enda som misstänker att en seriemördare härjar i Stockholm. Men vad är motivet? Klockan tickar. Jakob försöker febrilt att följa spåren, men ingen tror honom. I sin jakt på bevis tar han genvägar han inte borde och leds in i ett vågspel som är på väg att kosta honom allt. 
(Goodreads.com)
————————————————————————————————————————————————
Mina tankar: Svarta änkan är den första boken jag läser av Johanna Mo. Jag har länge velat läsa hennes böcker, men ni vet hur det är man har så mycket som man vill läsa. Men nu har det äntligen blivit av.

Svarta änkan är en bok jag genast fastnar för efter de första sidorna, jag kastas in och den är svår att lägga ifrån sig.

Jakob Khalil är en karaktär jag fastnar för och gillar. Han är intressant att följa, jag gillar hur vi får följa honom även i det privata livet så som saknaden av hans söner, hans nya flickvän Elisabeth, hans relation till systern som är så fin. Privatlivet får ta lika stor del som brotten, det är något med sättet som det är skrivet som tilltalar mig.  Skönt att för en gång skull läsa om en polis som inte har det där klassiska missbrukarproblemet av något slag. Jag bryr mig genuint om honom. Jag hoppas verkligen att författaren kommer att skriva fler böcker om honom.

Brotten är verkligen brutala och grymma. Ett tag in i boken är jag säker på att jag vet vem som är den skyldige och att jag klurat ut det men givetvis hade jag fel. Älskar när en författare får mig helt på vilovägar.

Jag är inte säker på om detta är första boken i en planerad serie, men jag hoppas på det för jag vill klart läsa mer. Ska se till att skaffa mig serie om Helena Mobacke, för detta är en författare som verkligen gett mersmak.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇