Bokrecension: Svart skugga

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: “Svart skugga”
Författare: Ida Axelsson
Format: Danskt band
Antal sidor: 281
Förlag: Litet förlag
CopyrightÄr: 2013
Serie: Linn Wide #1

Baksidetext:
En morgon i gryningen vaknar hemlösa Damir Skazlic till en makaber syn. Den folkkÀra skÄdespelerskan Katarina Johansson Àr död. HÀngd i ett blÄtt nylonrep ovanför terasstrapporna i centrala Helsingborg. NÀr polisen kommer till platsen möter Damir sin barndomsvÀnn Linn Wide som ska utreda fallet. Han vet inte vad som Àr mest ovÀntat, den döda kvinnan eller Linns Äterkomst efter alla Är av tystnad.

Det blir en tuff start pÄ nya arbetet för Linn Wide. NÀr hon förstÄr att hennes egen mörka historia hÀnger ihop med den mördade kvinnan blir hon tvungen att dölja spÄren som sammankopplar dem. Linn tappar alltmer fokus pÄ tillvaron och livet med sonen Dante samtidigt som hon försöker utreda Katarinas död.

Omdöme:

Ni mÄ tro att jag blir glad nÀr det dyker upp nya svenska deckarserier pÄ bokarenan, och hÀr har vi första delen i en ny serie, som har potential att kunna bli riktigt bra. HÀr finns en intrig som visserligen inte Àr extraordinÀr men helt okej, och framförallt finns det gott om spÀnnande och trovÀrdiga karaktÀrer. SÀrskilt Linn, till-och-frÄn-pojkvÀnnen Jens och sonen Dante kÀnns vÀldigt Àkta och lyfter hela boken ett snÀpp. Dessutom bygger Axelsson upp en förvÀntan inför nÀsta bok nÀr hon dÄ och dÄ lÀmnar ifrÄn sig en ny pusselbit i denna lite gÄtfulla historia.Det finns ett bra driv i berÀttandet, och Axelsson ska ha beröm för att hon lyckas göra storyn spÀnnande utan att det blir sÀrskilt blodigt eller makabert. Det kÀnns frÀscht och nytÀnkande, faktiskt!

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇