Bokrecension: Stenens väktare

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Stenes väktare – Sagan om Belgarion
Originaltitel: Book one of the Belgariad – Pawn of Prophecy
Författare: David Eddings
Antal sidor: 265
Genre: Fantasy
Favoritcitat: En rörelse fångade Garions blick och han tittade upp. En man i mörk mantel satt på en stor, svart häst inte långt bort och såg uppmärksamt på dem. När deras blickar möttes rös Garion till, och han visste att han hade sett mannen förr.

Stenens väktare är första boken i en serie på fem böcker om pojken Garion och hans öde. Garion växer upp på en stor gård, hans föräldrar finns inte med i bilden, utan det är istället hans faster som tar hand och fostrar honom. Tant Pol är snäll, men kan vara ganska sträng. Dessutom uppträder hon ibland hemlighetsfullt och vill inte alltid svara på Garions ständiga ström av frågor.

Det sker konstiga saker med Garion. Han ser människor som i nästa ögonblick är försvunna, han har ett märke som reagerar vid beröring av utvalda ting. Inget av detta vill Tant Pol förklara för honom, utan hänvisar till att han måste bli äldre innan han får veta.

Det inträffar olika händelser som tvingar Garion från sitt hem och tillsammans med Tant Pol flyr de, varför vet han inte. Garion får snart veta, och det visar sig att Tant Pol är någon helt annan än vad hon har uppgett sig för att vara.

David Eddings har skrivit många böcker, och serien om Garion är en av hans mest kända. Det är klassisk fantasy som inte gör en besviken! Stenens väktare är spännande och full med magi och mystik. Garion möter på sin resa många människor med olika talanger som kommer att hjälpa honom att nå sitt mål. Om man är en ovan fantasy-läsare är detta en bra serie att börja med, då det är lätt att följa med i handlingen med relativt enkelt språk. Det är en bra inkörsport, helt enkelt

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇