Bokrecension: Springfloden

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: “Springfloden”
Författare: Cilla & Rolf Börjlind
Format: Pocket
Antal sidor: 442
Förlag: Norstedts
CopyrightÄr: 2012
Serie: Rönning & Stilton #1

Baksidetext:

1987 Under en kall och likgiltig fullmĂ„ne begĂ„s ett sadistiskt mord pĂ„ en strand pĂ„ Nordkoster. Offret Ă€r en ung gravid kvinna. Förövarna Ă€r tre personer. En liten pojke blir ofrivilligt vittne till mordet.Utredaren Tom Stilton hittar inget motiv. Inga gĂ€rningsmĂ€n. Ingen identitet pĂ„ offret. Fallet förblir olöst. 2011 Olivia Rönning fĂ„r i uppgift att skriva ett elevarbete pĂ„ Polishögskolan om det olösta strandfallet. Hon vaskar fram sĂ„ mycket hon kan via gamla kĂ€llor. Men det svĂ„raste Ă€r fĂ„ tag i den som ledde mordutredningen – Tom Stilton Ă€r som uppslukad av jorden.

Omdöme:

Vilken hĂ€rlig ny bekantskap! Cilla & Rolf Börjlind levererar en riktigt vĂ€lskriven och spĂ€nnande historia som utgör första delen i en ny serie. “Springfloden” har inte riktigt samma upplĂ€gg som de flesta andra svenska deckare, och Ă€ven konstellationen av karaktĂ€rer skiljer sig markant frĂ„n “normen”, vilket föll mycket vĂ€l ut i det hĂ€r fallet. Det var lĂ€nge sedan jag lĂ€ste en svensk deckare med sĂ„ mycket fart, flĂ€kt och action!Jag mĂ„ste ocksĂ„ sĂ€ga att jag imponeras över författarduons förmĂ„ga att skickligt vĂ€va samman smĂ„ delar till en hĂ„llbar helhet som successivt bara blir större och alltmer hel. Visst, det finns delar som inte kĂ€nns alldeles sannolika, men i det stora hela kĂ€nns slutprodukten Ă€ndĂ„ trovĂ€rdig. Det ska bli mig ett sant nöje att lĂ€sa vidare i den hĂ€r serien.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇