Bokrecension: Solviken

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: “Solviken”
Författare: Annika Estassy
Format: Pocket
Antal sidor: 364
Förlag: MÄnpocket
CopyrightÄr: 2013

Baksidetext:Mitt i reklamhögen pÄ Marie Lindsjös hallmatta i Solna ligger ett vadderat kuvert och vÀntar. Samtidigt sitter Niklas och Gabriel över varsin fredagsöl och reflekterar över livet, sÄsom det blev.Inte lÄngt dÀrifrÄn, i en ljus och frÀsch lÀgenhet i Stockholms innerstad, försöker Ylva stÄ ut med att det blivit vÄr och att Niklas inte bor med henne och dottern lÀngre.NÀr Marie öppnar det vadderade kuvertet upptÀcker hon att ödet, eller om det Àr faster Greta, har pekat ut en riktning Ät henne: Solviken, ett fÀrgglatt renoveringsobjekt i Roslagens skÀrgÄrd. Marie, som kÀnner hur fyrtioÄrskrisen nÀrmar sig med raska steg, vet att hon inte har nÄgonting att förlora, och kastar sig ut i det okÀnda. Det blir en omtumlande yttre och inre resa, inte bara för henne utan Àven för Niklas, Ylva och Gabriel som hon rÄkar pÄ vÀgen och vars öden sammanflÀtas med hennes.

Omdöme:Det hĂ€r Ă€r Estassys debutroman, och den fĂ„r nog lov att rĂ€knas som feel-good. Riktigt bra feel-good, dessutom. Med “Solviken” bjuder Estassy pĂ„ ren och skĂ€r lĂ€sglĂ€dje, och man behöver inte för en enda sekund oroa sig för att hon inte ska kunna ro bĂ„ten i land, för det gör hon med bravur.Bokens tempo Ă€r relativt högt, och jag gillar att man fĂ„r följa flera olika karaktĂ€rer, men att fokus ligger pĂ„ Marie, som Ă€r en sympatisk karaktĂ€r som man direkt fattar tycke för.SprĂ„ket Ă€r lĂ€ttsamt och boken lĂ€ttlĂ€st. Den Ă€r helt enkelt som gjord för en lat sommardag i hĂ€ngmattan.Det enda jag skulle önska Ă€r ett mindre förutsĂ€gbart slut. Men kanske, kanske kan det komma en fortsĂ€ttning? I sĂ„ fall skulle jag sluka den direkt!

 Betyg: 4/5

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇