Bokrecension: Småputtrigt på Österlen

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Sirilia gentlemän sökes

Författare: Karin Brunk Holmqvist

Antal sidor: 236

Genre: Humor

I det plötsligt turist-hippa Tomelilla ska det byggas en ny semesterby. Kommungubbarna har bestämt att vägen ska dras rakt över två gamla damers hus. Alma och Margit gråter men foga sig snart i sitt öde; att flytta till ett nytt pensionärsboende. Dock är lägenheterna inte klara ännu och det bestäms att damerna tillfälligt ska flytta in på ortens äldreboende. Ganska snart upptäcker Alma att allt inte är som det ska på hemmet, framför allt inte med dess föreståndare Ulla.

I och med sina förändrade förhållanden börjar ett nytt kapitel i de gamla damernas liv. Kanske är det inte för sent att hitta en ny kärlek, att lära sig använda en dator eller att vända upp och ner på ett äldreboende?

Brunk Holmqvist skriver trevligt, skarpsynt och humoristiskt om humorn i damernas liv liksom deras krämpor. Personporträtten är inte så djuplodande, men det är säkerligen heller inte meningen. Behållningen består i att bli road på ett enkelt och charmigt vis.

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇