Bokrecension: Slutet på Mr Y

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

För flera år sedan blev jag totalt fångad av en bok som var skriven på ett sätt jag aldrig varit med om förr. Det handlarde om en mystisk bok, om de läsare som läste denna bok och om en förbannelse som drabbade alla som läste den. Den var skriven på ett sådant annorlunda sätt, med insprängda citat från en fiktiv bok, om läsarnas reaktioner i realtid, etc. Boken hette Slutet på Mr Yoch är skriven av Scarlett Thomas. Nu har jag läst den igen.

Ariel Mundo doktorerar i litteratur. Ödet eller slumpen eller vad man vill kalla det för, gör så att hon hittar en extremt ovanlig bok på ett antikvariat. Naturligtvis läser hon den, trots att det sägs att det vilar en föbannelse över de som läser den. Men Ariel kan inte låta bli och det innebär att en hisnande resa börjar, där hon kommer att få omvärdera vad verklighet, medvetande och kunskap är för något. Tycker man om böcker som handlar om böcker och läsning ska man läsa denna! Som grädde på moset får man sig till livs vetenskaplig utläggningar om diverse ämnen och sånt gillar ju jag. Det är en mycket fängslande bok och jag är glad att jag läste om den. Slutet på Mr Y är (inte bara en lek med ord) stormande saga, förankrad här och nu men med räckvidd bortom tid och rum. Vi får möta kärlek, mystiska försvinnanden, agenter och tidsresor. Plus en hel massa kunskp om olika ämnen. Just love it!

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇