Bokrecension: Skräckroman som passerat bäst-före

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Vi har alltid bott på slottet – Shirley Jackson

I denna moderna skräck-klassiker får vi följa en brokig familj som lever ett undanskymt liv. Från början var de sju i familjen Blackwood. Nu är de bara tre. Resten dog i en arsenikattack vid frukostbordet. Constance är den omhändertagande systern och hon anklagas för attacken men frias i rätten. Sedan morden skedde har hon inte lämnat tomten. Merricat är hennes älskvärda lillasyster. Hon sköter familjens göromål nere i byn, skyddar sin syster och har en ockult aura runt sig.

Mitt i allt detta finns farbror Julian, som visserligen åt arsenik men lyckades överleva. Han är handikappad och allmänt rörig och försöker skriva sina memoarer.

I boken få vi följa familjens destruktiva liv och får en förståelse för hur illa det kan bli när man viker sig för andras behov i en psykisk störd miljö.

Boken var säkerligen skräckinjagande när den kom, för den var banbrytande. Däremot är detta verk inget som skrämmer en läsare som bläddrat i Det, eller läst något annat av Stephen King eller Gillian Flynn för den delen. Förordet av Kristoffer Leandoer var dock intressant och ger en inblick i hur författaren tänker.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇