Bokrecension: Sjöjungfrun

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Trots att Patrik Hedstöm och hans poliskollegor har gjort allt för att finna honom, vet ingen om han är död eller levande. Efter tre månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen. När det står klart att mannens vänner, författaren Christian Thydell, under mer än ett års tid har tagit emot anonyma hotbrev, kompliceras situationen. Christian försöker bagatellisera alltihop, men hans vän Erica Falck inser faran. Någon hatar Christian djupt, och denna någon tycks vara en målmedveten och farlig människa som inte skulle tveka att göra verklighet av sina hot. Snart förstår polisen att mordet och breven hänger samman. Och spåren för dem tillbaka i tiden…

Sjöjungfrun
 tar tag i en från första raden och släpper inte förän man läst slut den. Camilla Läckberg är så otroligt duktig och detaljerad i sitt skrivande att det faktiskt känns som om man befinner sig i Fjällbacka med Patrik och Erica. Detta är en mycket spännande berättelse som hela tiden byggs på med mer och mer gåtor som sätter hjärnan på högvarv. Ett till synes ganska självklart fall visar sig vara mycket mer komplicerat, fasansfullt och oväntat än vad man först kunnat ana och gör denna bok till en självklar favorit i bokhyllan. Perfekt läsning för er som tycker om riktigt bra kriminalromaner och som vill ha spännande läsning att slappna av med på semestern.

Inlägg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇