Bokrecension: Se dig aldrig om

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Jag har lĂ€st Mivhel Bussi förr (se hĂ€r) och sĂ„g verkligen fram emot att lĂ€sa hans senaste roman, Se dig aldrig om (Bokförlaget Polaris, 2020) men det blev lite av ett antiklimax. 

Martial och Liane Ă€r vackra och framgĂ„ngsrika. De har en 6-Ă„rig dotter som heter Sofa. Familjen bestĂ€mmer sig för att semestra pĂ„ La RĂ©union i Indiska Oceanen. Ön tillhör samma ögrupp som den kanske mer kĂ€nda ön Mauritius. Sol, bad och drinkar i skuggan. Allt Ă€r verkligen ett paradis – tills Liane försvinner pĂ„ ett mystiskt sĂ€tt. Alla hennes klĂ€der frĂ„n rummet Ă€r borta och det Ă€r blodspĂ„r som tder pĂ„ att hon inte försvunnit utan kamp. Martial blir genast misstĂ€nkt, vilket inte Ă€r sĂ„ konstigt för han ljuger ju uppenbarligen om vad han har gjort och blĂ„nekar nĂ€r han konfronteras med sina lögner. SĂ„ plötsligt försvinner Martial och tar dottern med sig. Detta bevisar ju att han Ă€r skyldig, för varför flyr han annars? Eller? Kanske saker och ting inte Ă€r som de ser ut. Men om Martial Ă€r oskyldig varför flyr han dĂ„? Storyn i sig Ă€r jĂ€ttebra och boken kunde ha varit sĂ„ mycket bĂ€ttre – men det Ă€r sjĂ€lva upplĂ€gget som förstör tycker jag. Att veta minut för minut vad som sker Ă€r bara störande för lĂ€sningen, som blir “avbruten” hela tiden. Handlingen drar ut pĂ„ tiden och historien förlorar sig i en segdragen strid mot klockan. UpplĂ€gget att man fĂ„r följa olika personer Ă€r helt okej och karaktĂ€rerna och miljön kĂ€nns trovĂ€rdigt.  Hade jag inte haft sĂ„ höga förvĂ€ntningar, sĂ„ hade nog boken fallit mig bĂ€ttre i smaken. Jag ska ge den en chans till vid ett senare tillfĂ€lle.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇