BOKRECENSION- SARAHS NYCKEL

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

PARIS 1942. Sarah, en 10-Ärig judisk flicka, gömmer sin yngre bror i garderoben strax innan familjen brutalt arresteras av den franska polisen i den beryktade hopsamlingen av judiska familjer- VelŽdŽHiv. Hon lÄser garderobsdörren och stoppar nyckeln i fickan, övertygad om att hon ska komma tillbaka om nÄgra timmar. Men timmarna blir till dygn och Sarahs desperation vÀxer.

PARIS 2002. Inför 60-Ärsdagen av VelŽdŽHiv, ombeds Julia Jarmond att skriva en artikel om denna svarta dag i Frankrikes historia. Under sitt sökande efter uppgifter snubblar hon över Sarahs nedtystade familjehistoria. Julia kÀnner sig manad att skriva om flickans öde, och under sina efterforskningar av det förflutna börjar hon ifrÄgasÀtta sitt egna liv.

Denna bok Ă€r verkligen sĂ„ vĂ€lskriven och sĂ„ bra. Den handlar alltsĂ„ om andra vĂ€rldskriget i Frankrike. Man lĂ€r kĂ€nna karaktĂ€rerna pĂ„ ett sĂ„ bra sĂ€tt att det kĂ€nns osm om man kĂ€nner dem. Boken Ă€r verkligen vĂ€rd att lĂ€sa om man kĂ€nner att man vĂ„gar sig pĂ„ en hemsk historia om andra vĂ€rldskriget. Boken Ă€r Ă€ven filmatiserad, jag har inte sett filmen men jag kan tĂ€nka mig att om den Ă€r lika bra som boken Ă€r den verkligen vĂ€rd att se.

InlÀgg senast uppdaterat: 15 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇