Bokrecension: sång till en fjäril- Maria Küchen

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Klass 9B i Nobo-skolan är en helt vanlig svensk klass, kanske bara mer perfekt. De har en god sammanhållning och lärarna säger ofta ” Ingen i 9B är mobbad eller har några funktionshinder”. Men det är bara en bild som lärarna målar upp för att inte se igenom skalet. För bakom skalet gömmer sig en katastrof. I klassen finns den populära Elsa Marie, kaxiga Riina, snygga Pepsi, blyga Madeleine och många mer. Madeleine är ful, klumpig och tråkig, det ingen förstår är att inuti henne brinner en eld. Hon vill också synas.

Boken är nästintill personlig. Inte så att man skulle direkt säga den personligheten har jag, men första intrycket var att det var en typisk klass. Alla personligheter fanns liksom. Under hela boken fick man känslan av att något skulle hända och hela tiden kom man närmre slutet. Man vill inte sluta läsa eftersom man får den känslan hela tiden. Boken var väldigt bra och slutet får en värkligen att tänka efter, för så kan det faktiskt gå till.

DAGENS KÖP:

Skrivet av Klara Kategorier: 14+Dagens KöpSorgligt

Inlägg senast uppdaterat: 17 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇