Bokrecension: Sagan om klanen Otori – Lian Hearn

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Jag har läst alla fyra delar i bokserien Sagan om klanen Otori. Det utspelar sig i det forntida japan, där krigsherrar härjar och ett speciellt folk kallat ”släktet” som har magiska förmågor lever. I byn Mino föds pojken Tomasu, som är en av de gömda. Lida Samadu delar inte deras tro och har bestämt sig för att utplåna dem. Tomasu försöker fly och fångas upp av Otori Shigeru, som tar hand om pojken. Det visar sig sen att Shigeru inte är den Tomasu först tror och från den dagen förändras Tomasus öde för alltid.

Jag tyckte bokserien var väldigt bra, har läst om sista delen en gång till. Det finns även en femte bok som handlar om när Shigeru var liten men den är som en fristånde uppföljare, det spelar ingen roll om man läser den först eller sist. Särskilt språket i texten är väldigt bra, och jag skulle tipsa serien till många. Det är ungefär 400 sidor per bok, och texten är ganska liten. Jag skulle nog rekommendera den från 12 och uppåt eftersom texten inte är särskilt lättläst och ibland kan det vara lite svårt att hänga med.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇