Bokrecension: Rör inte mitt mord!

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Rör inte mitt mord!

Författare: Lars Forsberg

Genre: Deckare

Utgivningsår: 2014

Antal sidor: 320

Handling: Kriminalkommissarie Torsten ”T-Rex” Rexelius är Sveriges främsta mordutredare, iallafall enligt honom själv. När han en morgon snubblar över ett lik precis utanför ytterdörren blir han helt till sig utav lycka eftersom att han ännu en gång får  visa hela Sverige vilken skicklig mordutredare han.

Tyvärr är Torstens kompetens inte i närheten av lika bra som hans självförtroende och det visar sig ganska snabbt. Mitt under mordutredningen antar sig Torsten ett helt annat uppdrag nämligen att hitta mannen som han misstänker tagit hans fru ifrån honom.

 När mordutredningen drar ut på tiden så sätts all press på Torsten och frågan är om han kommer att lyckas lösa mordet trots sin bristande skicklighet.

Mina åsikter: När jag började läsa den här boken hade jag väldigt höga förväntningar då jag väntade mig att boken skulle vara lite i samma stuk som Fredrik Backmans ”En man som heter Ove”, en bok som jag verkligen älskar.

I början tyckte jag att boken ganska tråkig vilket berodde på att jag läste ett kapitel åt gången och det gjorde att jag inte riktigt kom in i boken. När jag sedan bestämde mig för att verkligen ge boken en chans så kom jag verkligen in i boken och den blev betydligt bättre.

Det är en väldigt lättsam bok trots att det är en deckare då den egentligen klassas som en kriminalkomedi. Trots att boken är lättsam så innehåller den ändå en del allmängiltiga problem och det är någonting som jag gillar väldigt mycket. Anledningen till det är att det är ett väldigt lätt sätt att prata om och normalisera problem som många människor dras med utan att boken blir en tung tragedi.

När jag började läsa boken så hade jag som sagt väldigt höga förväntningar och även om den inte var i samma klass som ”En man som heter Ove” så tyckte jag att den var väldigt bra och det är en bra bok att läsa om man vill läsa någonting som inte är alltför tungt.

Övrigt: Det är den första boken i serien om kommissarie T-Rex. Uppföljaren heter Klara, Färdiga, Dö!

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇