Bokrecension: Ristat i hud av Ashley Dyer

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Ristat i hud 
Författare: Ashley Dyer
Förlag: LB Förlag
ISBN: 978-91-7799-045-1
Original titel: Splinter in the blood
Serie: Carver and Lake #1
SprÄk: Svenska
Antal sidor: 415
Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling:I mĂ„nader har poliskommissarie Greg Carver jagat en gĂ€ckande seriemördare. En mördare som tillfĂ„ngatar sina offer och Ă€gnar veckor Ă„t att tatuera varje centimeter av deras kroppar. Tills de blivit ett konstverk att visa upp för vĂ€rlden. 
Utredningen verkar ha gÄtt i stÄ nÀr Greg Carver en sen kvÀll brutalt skjuts ner i sitt hem. Hans kollega Ruth Lake Àr först pÄ plats, men istÀllet för att begÀra förstÀrkning sÄ stÀdar hon snabbt undan alla spÄr efter mördaren. Vad Àr det hon försöker att dölja och vem Àr mördaren? Och Àr Greg verkligen död?
(Goodreads.com)
————————————————————————————————————————————————
Mina tankar: Början till den hĂ€r boken Ă€r en riktigt fulltrĂ€ff. Det Ă€r spĂ€nnande frĂ„n första sidan och jag har goda förhoppningar pĂ„ boken. Ruth Lake blir en kvĂ€ll kontaktat av kollegan Greg Carver. Hon hittar honom berusad och skjuten. Det som förvĂ€ntas av henne Ă€r att inga efter förstĂ€rkning men hon gör tvĂ€rtemot utan stĂ€dar undan alla spĂ„r och larmar sen sina kollegor. Har hon nĂ„got att dölja? Greg har ocksĂ„ nĂ„got att dölja upptĂ€cker hon senare nĂ€r hon hĂ€lsar pĂ„ honom pĂ„ sjukhuset.

Ristat i hud blev inte riktigt vad jag hade tÀnkt mig. Det Àr absolut en lÀsvÀrd bok men jag blev inte sÄ fast som jag hade förvÀntat mig. Den börjar som sagt spÀnnande och rakt pÄ sak, men sedan kÀnde jag att den tappade nÄgot och blev seg. Det stod liksom och stampade pÄ samma stÀlle och gick inte framÄt. Jag saknade driv i berÀttelsen, visst Àr den vÀlskriven men den stampar liksom bara pÄ utan nÄgot vidare djup.

Ruth Lake som karaktÀr Àr intressant. Att hon Àr sÄ hemlighetsfull gör mig klart intresserad av henne och vÀcker min nyfikenhet. Carver Àr en sÄn typisk polis som man möter i den hÀr typen av bok, alkoholiserad, pÄ vÀg att skiljas frÄn sin fru. Jag Àr inte sÄ glad i honom helt enkelt.

Ashley Dyer Àr en pseudonym för tvÄ brittiska författare och den första i serien om Lake och Carver. Jag har inte bestÀmt mig om jag ska fortsÀtta lÀsa serien, högst troligtvis kommer jag göra det.

InlÀgg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇