Bokrecension: Revolt

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Revolt
Författare: 
Förlag: PaperTalk

Det första jag slogs av var att detta Ă€r en vĂ€ldigt vĂ„ldsam bok, det Ă€r mĂ„nga slagsmĂ„l mellan de olika karaktĂ€rerna. Det pĂ„minner lite om en vild actionrulle, man fĂ„r skynda sig att hĂ€nga med. Huvudpersonen AndrĂ© lever i en vĂ€rld dĂ€r mĂ€nniskorna Ă€r slavar under klykonerna. De Ă€r stora, grymma och starka varelser med grĂ„ hud och svarta kloliknande naglar. AndrĂ© och hans kompis Christian flyr frĂ„n gruvorna dĂ€r de jobbar för att ta sig till staden och pĂ„ vĂ€gen ser de ett rymdskepp som kraschat. I det finns Caroline och med sina klarblĂ„ ögon förstĂ„r de unga mĂ€nnen direkt att hon kommer frĂ„n Kolonin, eftersom det inte finns nĂ„gra mĂ€nniskor med blĂ„ ögon kvar pĂ„ jorden. 

Ungdomarna formar nÄgon sorts plan att hon ska fÄ se hur mÀnniskorna har det pÄ jorden, sÄ hon kan informera de i Kolonin om hur illa stÀllt det Àr. De i Kolonin vet inte om det eftersom Mark Keyel, som har makten pÄ jorden, felinformerar de i Kolonin till klykonernas fördel. Han Àr dessutom den som dödade Andrés förÀldrar, nÀr André var liten, dÄ mÀnniskorna gjorde en (misslyckad) revolt. Det Àr en hÄrd vÀrld ungdomarna lever i och det sker snabba allianser hela tiden och karaktÀrerna har svÄrt att lita pÄ varandra. Caroline har stora problem med de olika morden, men mÀnniskorna pÄ jorden har befunnit sig i nÄgot som liknar ett krigstillstÄnd sÄ lÀnge att de inte reflekterar över att döda klykoner och ibland varandra. För att vara sÄ ung Àr huvudpersonen vÀldigt desillusionerad. Jag förvÀntade mig ett annat slut.

Lisa Ă€r ocksĂ„ en bookiecookiez och vi Ă€r kompisar pĂ„ facebook, men vi har aldrig trĂ€ffats IRL, eftersom Lisa inte bor i Stockholm dĂ€r jag bor. Vi bytte böcker med varandra, hon fick min BergsstjĂ€rnan pĂ„ posten och jag fick Revolt. Eftersom vi inte Ă€r sĂ„ mĂ„nga tjejer som skriver sf pĂ„ svenska sĂ„ Ă€r det ju jĂ€tteroligt för mig att lĂ€sa vad hon skrivit. Men eftersom vi bloggar pĂ„ samma blogg, kĂ€nns det ju lite konstigt att recensera varandras böcker 
 Men jag vill Ă€ndĂ„ rekommendera den, sĂ€rskilt till folk som gillar lĂ€ttlĂ€st action. Sju kakor!

Hanif

KĂ€lla: https://bookiecookiez.wordpress.com/2011/10/10/revolt/

InlÀgg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇